Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

La Stâna de Vale, zăpada ţine din decembrie până la mijlocul lui aprilie

Saturday, 24 January 2009, 18:40 Sursă: Realitatea TV

Staţiunea, care pare uitată de români, se umple în fiecare iarnă de turişti de peste hotare. Străinii nu renunţă nici când dau de greu pe drumurile proaste, nici când văd că instalaţia de teleski nu mai funcţionează. Asta pentru că la Stâna de Vale, peisajele sunt unice: aici ai impresia că norii înşişi urcă muntele împreună cu tine şi că întinderi nesfârşite de brazi îţi călăuzesc fiecare pas.

Bucuria cea mai mare este atunci când ninge. Pentru că Stâna de Vale se află într-o depresiune, zăpada se strânge ca într-o găleată şi ajunge până la doi metri. Omătul nu se lasă răpus de razele soarelui din decembrie şi până în aprilie.

Faptul că puţini turişti vin în zonă are şi avantaje: poţi să te rostogoleşti în voie în zăpadă, cât e pârtia de lungă sau poţi redescoperi fericirea de-a fi primul care calcă în zăpada proaspăt aşternută.

În apropiere de Stâna de Vale pot fi admirate mai multe peşteri şi cascade. În staţiune sunt 250 de locuri de cazare. Tariful pe noapte este de 240 de lei pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus. Tratamentele, băile cu plante sau răsfăţul în jacuzzi costă în jur de 10 lei. 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri