Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

La frontierele României au fost instituite măsuri de protecţie contra gripei noi

Saturday, 13 June 2009, 18:18 Sursă: Realitatea TV

Măsuri sporite de protecţie pentru toţi angajaţii vămilor sau aeroporturilor din ţară.  Aşa a decis, vineri, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. La Vama Albiţa, cea mai mare din estul ţării, au ajuns 500 de astfel de seturi de echipamente.

''Toţi sunt pregătiţi, pentru că au grijă de sănătatea lor, ştiu că trebuie să folosească batiste de unică folosinţă. La noi autocarul este dotat cu apă de ajuns'', a precizat Cristian Solona, manager companie de turism.

La intrarea în tură, vameşii şi poliţiştii de frontieră sunt instruiţi şi primesc echipamentul de protecţie, pe care îl poartă la efectuarea controlului.

Măsuri de protecţie similare au fost luate la toate vămile din ţară, dar şi în aeroporturi. Românii care s-au întors sîmbătă din Italia, au fost informaţi la bordul aeronavei, în timpul zborului, despre efectele gripei porcine şi au fost rugaţi să completeze un formular.

La aterizare, în incinta aeroportului din Bacău, pasagerii au trecut printr-un filtru, unde au fost avertizaţi că gripa porcină a ajuns şi în România. Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri