Johannis: Mandatul va fi cât va fi şi nu voi cere garanţii pentru un mandat plin

Monday, 30 November 2009, 13:01 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Klaus Johannis a spus că nu vrea să ceară niciun fel de garanţii din partea celor doi lideri politici pentru un mandat de prim-ministru deplin. \"Mandatul va fi cât va fi şi nu voi cere garanţii pentru un mandat plin\", a afirmat Johannis. Potrivit unei declaraţii date presei de purtătorul de cuvânt al lui Geoană, Victor Ponta, Antonescu ar fi suferit o toxiinfecţie alimentară după mitingul de vineri cu PSD de la Braşov, urmând să nu participe la mitingul de la Ploieşti de luni. Ponta a mai spus că Johannis poate trece la elaborarea programului de guvernare. Nu însă şi la schiţarea unui cabinet, a adăugat acesta.

Klaus Johannis a declarat, la Sibiu, înainte să plece spre Bucureşti, că acceptă propunerea liderilor PSD şi PNL, de a forma un viitor guvern, în cazul în care Mircea Geoană va ieşi preşedinte, şi că va avea luni o întrevedere la Bucureşti, cu preşedintele PSD şi cu cel liberal.

\"Am discutat doar la telefon, pentru că eram plecat. Am acceptat această propunere. Am avut o discuţie şi cu Crin Antonescu care a m-a asigurat de sprijinul său în continuare pentru o nominalizare ca prim-ministru. A doua zi am avut o discuţie foarte bună şi cu Marko Bela care m-a asigurat că şi UDMR sprijină această variantă. Am avut discuţii aproape zilnice cu liderii politici care doresc ca pe viitor să conduc Guvernul\", a afirmat Johannis, luni dimineaţă la Sibiu.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri