Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jaf armat la o bancă din Cluj

Friday, 13 February 2009, 15:30 Sursă: REALITATEA.NET

Cu un sfert de oră înainte de terminarea programului, doi indivizi mascaţi pătrund în sediul unei băncii. Înarmaţi cu un pistol cu şocuri, bărbaţii îl atacă mai întâi pe paznic. 

La ora atacului, în bancă mai erau opt angajaţi şi şase clienţi. Hoţii îi obligă pe toţi să se culce la pământ. Cei doi ajung la casieră şi îi cer să deschidă seiful. Femeia refuză şi apasă butonul de panică. În doar câteva secunde, hoţii iau toţii banii care se aflau la ghişee, îi pun într-o geantă şi dispar.

Mai multe echipaje de poliţie au sosit imediat la faţa locului.  Niciun reprezentant al fimei de pază care asigura securitatea filialei nu s-a prezentat la locul faptei, chiar dacă butonul de panică a fost acţionat.

După jaf atacatorii au fugit prin spatele băncii cu nişte saci de bani în mâini, potrivit martorilor. Un jandarm clujean a încercat să prindă jefuitorii de la sucursala Băncii Transilvania din Cluj

Banca a anunţat  că întreaga sumă furată de sub 60.000 euro este asigurată şi nu sunt riscuri de pierderi nici pentru clienţi, nici pentru bancă. Şapte angajaţi ai băncii au fost duşi la poliţie pentru a da declaraţii.

Sute de jandarmi şi poliţişti sunt mobilizaţi pentru prinderea spărgătorilor. La toate ieşirile din oraş sunt instalate filtre.

Conducerea băncii spune că sediul este dotat cu mai multe camere de supraveghere. Pe baza imaginilor, anchetatorii speră să obţină informaţii despre spărgători.

În urmă cu un an, o altă bancă din Cluj a fost jefuită, dar nu a fost vorba de un jaf armat. 

Pe 27 ianuarie, la Braşov, a avut loc un jaf armat la o casă de schimb din centrul oraşului.  Două persoane au decedat în urma incidentului.

CITEŞTE ŞI: 

Două jafuri armate în mai puţin de o lună. Care credeţi că sunt motivele pentru care România a devenit o ţară nesigură?

Banca Transilvania: Prejudiciul este sub 60.000 de euro, iar suma este asigurată 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri