Irakienii au distrus Cupa Asiei!

Monday, 16 February 2009, 21:27 Sursă: REALITATEA.NET

Irakienii au deteriorat serios Cupa Asiei. Trofeul, cucerit în 2007 de naţionala de fotbal, a fost predat Federaţiei din Qatar, organizatoarea noii ediţii a competiţiei, peste doi ani. Din cauza manifestărilor de bucurie excesive ale irakienilor, trofeul a ajuns la destinaţie plin de grafitti şi zgârieturi.
Adaugă părerea ta

18 provincii irakiene au sărbătorit fotbalul timp de un an şi jumătate. Motivul a fost unul deosebit: cucerirea Cupei Asiei. Prima, pentru o naţie sfâşiată de război, violenţe şi morţi.

Evenimentul a fost sărbătorit de toţi irakienii, iar acest lucru a avut numeroase urmări, cum au şi constatat cei din Qatar. Şi asta, pentru că după aproape doi ani în care a făcut înconjurul Irakului, trofeul a trebuit predat viitoarei ţări organizatoare, Qatarul. A ajuns la Doha duminică, însă în condiţii deplorabile. Plin de zgârieturi, ciobit şi cu inscripţii pe el.  

"S-a deteriorat puţin pentru că toţii irakienii au fost fericiţi să-l ridice. Sperăm să-l repare Federaţia din Qatar", s-a scuzat Najeh Hamoud, vice-preşedintele Federaţiei Irakiene de Fotbal.