Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Întârzieri la plata indemnizaţiilor pentru mămicile din Braşov

Tuesday, 24 November 2009, 10:58 Sursă: Realitatea TV

După pensionarea unor angajaţi şi sistarea angajărilor în sistemul bugetar, agenţia pentru prestaţii sociale din Braşov a rămas doar cu 15 angajaţi. Însă dintre aceştia cinci au intrat în concediu medical, iar alţi trei şi-au luat liberele neplătite impuse de guvern. Aşa se face că mii de dosare sunt prelucrate acum lunar de doar 7 funcţionari.

Angajaţii au dificultăţi şi cu prelucarea datelor pe noul soft informatic implementat la nivel naţional. Din cauza introducerii noilor date în sistem, 2000 de beneficiari ai alocaţiilor de stat nu vor primii banii decât la anul.

Directorul agenţiei, Diana Borş , declară că sunt întarzieri de plată la 138 de dosare de indemnizaţie pentru nou născuţi şi alte 350 de dosare pentru alocaţii complementare şi de susţinere.

Mămicile sunt revoltate de situaţie şi multe spun că nu au cu ce trăi până le vine indemnizaţia.

Lunar angajaţii agenţiei preiau peste 1500 de dosare nou intrate în evidenţe  şi,  deşi fiecare angajat realizează peste 100 de operaţiuni pe zi, nu pot evita întârzierile. Agenţia de prestaţii sociale deserveşte lunar peste 150.000 de beneficiari în judeţul Braşov.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri