Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

În ciuda crizei, Gaddafi a sărbătorit cu fast 40 de ani de putere

Tuesday, 01 September 2009, 03:56 Sursă: Realitatea TV

Trecerea de la imnul de stat, la dansuri şi parada pe cai a fost rapidă. La spectacol nu au participat numai artişti din Libia, ci şi din Tunisia, Maroc, Egipt şi Ucraina.

La festivităţile de la Tripoli au fost prezenţi numeroşi oficiali din Africa, lumea arabă şi America Latină. Premierul italian Silvio Berlusconi a marcat momentul în avans, luni, când a inaugurat o autostradă lungă de 1.700 de kilometri ce va străbate întreaga Libie.

Parada militară a îmbinat dansurile tradiţionale cu defilarea tancurilor şi a soldaţilor din armata libiană.

Cu ocazia festivităţilor, la Tripoli a fost prezentat un prototip auto extrem de modern. Maşina realizată de italieni la sfatul colonelului Gaddafi, botezată Racheta Libiană, pare desprinsă din filmele cu James Bond, iar libienii susţin că este cea mai sigură maşină din lume.

De asemenea, au fost comandate 250 de ceasuri Chopard pentru a marca evenimentul. Sunt ceasuri în ediţie limitată care au fost marcate cu figura "marelui conducător". Totul pentru şapte milioane şi jumătate de dolari. Celebru pentru extravaganţele sale, Gaddafi obişnuieşte să îşi arate dragostea, consideraţia şi priteniea faţă de lideri din alte ţări prin daruri scumpe.

Fascinat de Condoleeza Rice, liderul libian i-a oferit fostului secretar de stat american daruri în valoare de peste 212.000 de dolari, printre care un inel de diamant, un medalion si un ceas elveţian, decorat cu chipul său. Legea americană este dură însă, şi nu ţine cont de pasiuni. Toate darurile primite de Condoleezza au intrat într-un depozit federal.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri