Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ieşenii rămân fără apă caldă pe perioadă nedeterminată

Monday, 28 September 2009, 09:26 Sursă: NewsIn

"Apa caldă va fi oprită până la o dată pe care nu o putem spune acum. S-au purtat discuţii cu reprezentanţii Romgaz şi se vor purta în continuare pentru remedierea situaţiei", a declarat, contactat telefonic, Neculai Parasca.

Potrivit acestuia, în urma negocierilor cu Romgaz s-a ajuns la un acord de principiu pentru încheierea unui contract de furnizare a gazului, cu reeşalonarea datoriilor de peste 32 milioane lei pe o perioadă de 24 luni, însă societatea din Mediaş solicită centralei ieşene plata în avans a facturii curente. "Avem nevoie ca Romgaz să ţină cont şi încasările CET Iaşi. Noi nu putem cere consumatorilor să plătească în avans facturile", a mai spus Parasca. Reprezentantul CET a adăugat că o factură lunară se poate ridica şi la peste patru milioane lei.

Romgaz a mai sistat furnizarea de gaz şi la începutul lunii septembrie. Pentru două zile, ieşenii nu au avut apă caldă, situaţia fiind remediată în urma unor discuţii purtate la nivelul conducerii Ministerului Economiei. CET Iaşi a încheiat un contract de frunizare de gaze naturale cu Romgaz Mediaş în toamna anului trecut.

În municipiul Iaşi, peste 58.000 de apartamente sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri