Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gheorghe Mărmureanu a taxat companiile de telefonie, care nu au asigurat semnal după cutremur

Sunday, 26 April 2009, 08:19 Sursă: Realitatea TV

"Mă refer la comunicaţii. Aţi văzut că au căzut toate telefoniile. Categoric. Şi acestea mici. Toate au căzut. Nu mai puteam lua legătura cu nimeni", a declarat Gheorghe Mărmureanu, director Institutul de Fizica Pământului.

"Telefoanele nu au funcţionat pentru că au sunat foarte mulţi oameni", a precizat Dumitru Tudorică, prim adjunct Pompieri Capitală.

Congestia puternică din reţeaua de telefonie mobilă în urma cutremurului de sâmbătă a fost cauzată de faptul că un număr prea mare de utilizatori a încercat să iniţieze apeluri în acelaşi timp, nu au fost disfuncţii în reţea, au declarat pentru NewsIn reprezentanţii Vodafone România.

"Nu se poate spune că a fost vorba de disfuncţiuni. De asemenea, chestiunea a fost rezolvată în cel mai scurt timp, în funcţie de zonă. Au fost cartiere în care s-a putut vorbi după 10 minute, altele în care reţeaua a funcţionat după 30 de minute, în funcţie de numărul de oameni care au iniţiat apeluri în acea zonă", a declarat pentru NewsIn directorul de comunicare al Vodafone România, Lidia Solomon.

De asemenea, Romtelecom a susţinut că reţeaua sa a rămas funcţională după cutremur. "Au existat câteva centrale, în special în Bucureşti, în care s-a înregistrat congestie în primele câteva zeci de minute după eveniment, ca urmare a numărului foarte mare de apeluri emise. Drept urmare, în acel interval de timp, o parte a apelurilor rutate prin aceste centrale nu s-au putut finaliza", se precizează într-un comunicat Romtelecom.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri