Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Facebook, folosit de părinţi pentru a-şi supraveghea copiii

Tuesday, 06 January 2009, 11:28 Sursă: NewsIn

Potrivit unui studiu realizat înaintea încheierii vacanţei de iarnă, 75% dintre părinţi utilizează reţelele de socializare, cum ar fi Facebook, iar 64% sunt conectaţi prin intermediul acestora cu copiii lor, putând afla, în acest fel, mult mai uşor, activităţile tinerilor pe perioada semestrelor şcolare. Cei mai mulţi dintre părinţi figurează, astfel, la categoria "prieteni" pe paginile de profil ale copiilor.

Majoritatea părinţilor chestionaţi recunosc că noile tehnologii pentru comunicare la distanţă, cum ar fi Facebook, mesajele tip SMS sau programele de tip Skype, i-au ajutat să menţină o legătura mult mai strânsă cu copiii lor, de cele mai multe ori studenţi sau elevi ai unor instituţii aflate la depărtare de casă.

Potrivit studiului, telefonia fixă şi mobilă rămân, în continuare, printre cele mai populare mijloace de comunicare între părinţi şi copii, urmate de e-mail, reţetele de socializare şi internet. Unul din 10 părinţi are un blog special dedicat comunicării cu membrii mai tineri ai familiei, iar 12% dintre ei utilizează camerele web.

În timp ce majoritatea părinţilor se declară încântaţi de aceste facilităti, unii copii au motive să fie reticenţi. "Dacă nu eşti un utilizator experimentat sau precaut, rişti să fii surprins de părinţi, de exemplu, în fotografii în care, poate, nu ai vrea sa fii văzut", spune o studentă de 26 de ani din Marea Britanie.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri