Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Examenul de Bacalaureat va suferi modificări din anul şcolar 2009-2010

Tuesday, 30 June 2009, 17:53 Sursă: NewsIn

"Ne gândim ca examenul să aibă două părţi, una să reprezinte evaluarea competenţelor lingvistice şi de comunicare, care să înlocuiască probele orale susţinute în prezent, în timpul anului. În ceea ce priveşte examenul scris, ne gândim să îl reducem la trei probe, respectiv limba română obligatorie pentru toate liceele, o probă de matematică sau istorie, în funcţie de profilul liceului şi una la alegere tot în funcţie de profil. La aceasta din urmă elevii care au terminat specializări realiste vor susţine examenul la fizică, biologie, chimie şi informatică, iar cei care au terminat ştiinţe socio-umane la geografie, filosofie, psihologie, logică sau economie", a declarat Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu.

Ministrul a menţionat că tipul de evaluare pe care îl propune pentru Bacalaureat este unul care respectă sugestiile specialiştilor europeni din domeniul educaţiei.

În prezent Bacalaureatul are două probe orale şi patru scrise, iar elevii care au terminat în limba maternă susţin această probă scris şi oral.

Ministrul a mai adăugat că după examenul de Bacalaureat, elevii vor primi atestate care să certifice competenţele dobândite în ciclul preuniversitar.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri