Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Europa premiază din nou design-ul Business Standard

Wednesday, 18 November 2009, 09:17 Sursă: REALITATEA.NET

 

Marţi, 16 noiembrie, Office for Newspaper Design - Germania, a anunţat oficial premianţii ediţiei a 11-a a celei mai importante şi renumite competiţii de design de ziare de pe continent European Newspaper Award - newspaper design & concept.

La a treia sa participare in competitie, Business Standard a fost premiat pentru a treia oara consecutiv: şase Award of Excellence, în cinci categorii: Front Pages, Inside Pages with Ads., Photography cut, Illustration şi Innovation.

Astfel, după trei ani de participare la cele mai importante competiţii internaţionale de design de pe mapamond, Business Standard are în palmares 22 de premii pentru design la European Newspaper Award, World\'s Best Newspaper Designed şi XMA Cross media Awards / Asociaţia Mondială a Ziarelor.

La această ediţie au participat 241 de ziare din 27 de ţări europene, iar premierea va avea loc anul viitor, în primăvară, la Sala de Bal a Primăriei din Viena. European Newspaper Award este organizată de celebrul designer german Norbert Küpper, fondatorul competiţiei şi presedintele Office for Newspaper Design, în colaborare cu Medium Magazin - Germania, Der Österreichische Journalist - Austria şi Schweizer Journalist - Elveţia.

Premiile \"best\", European Newspaper of the Year, au fost obţinute de \"I\" (Informação) - Portugalia / categoria ziare naţionale, Stuttgarter Zeitung - Germania / categoria ziare regionale şi Smålandsposten - Suedia / categoria ziare locale.

Printre concurenţii direcţi ai Business Standard, la secţiunea ziare naţionale şi în categorii, s-au numărat Bild Zeitung (3), De Morgen (8), Die Presse (6), Frankfurter Allgemeine (2), Irish Examiner (2), Kurier (1), Liberation (5), Financial Times Deutschland (7), Handelsblatt (3)

Din România, a mai fost premiat, din nou,  doar ziarul Viaţa liberă din Galaţi (concept grafic acelaşi Cristian Lipan), la categoria Ziare Locale, pentru Front Pages şi Special Pages.

\"Cu Business Standard deţin un record pe Europa Centrală şi de Est la numărul de premii pentru design. Încerc, în zona mea, să aduc Europa în România. An de an, trimit România pe podium în Europa, în domeniul meu. Merită oare? Pentru că în vest, aceste premii contează, măcar pentru numele acestei ţări, poate că merită\", declară Cristian Lipan, autorul designului Business Standard.

 Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri