Elisabeta Lipă: Demisia lui Ridzi nu va afecta sportul românesc

Tuesday, 14 July 2009, 15:15 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
"Nu îmi pare rău după Monica Iacob-Ridzi, ci de Bellu că a plecat, pentru că el voia să ajute sportul, ştia ce înseamnă. Demisia ei nu va afecta sportul, plecarea domnului Bellu ne-a durut mai mult deoarece el nu ţinea cu dinţii de scaun, ci voia să ajute sportul românesc", a spus Lipă. Multipla campioană olimpică susţine că noul ministru ar trebui să fi făcut sport de performanţă pentru că doar aşa ar reuşi să revigoreze sportul românesc. "Sper să revină domnul Bellu în fruntea sportului, poate chiar şi doamna Mariana Bitang. Sportul nu trebuie să fie politizat, n-ar trebui să aibă legături", a adăugat aceasta.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, susţine că a avut o relaţia corectă cu Ridzi, însă admite faptul că sportul nu trebuie politizat. "Nu pot să comentez foarte mult decizia doamnei Monica Iacob Ridzi. Ceea ce pot să spun este că eu am lucrat foarte bine cu ea, iar relaţia dânsei cu COSR a fost tot timpul corectă. Sportul are nevoie acum de un tehnician, de un om care să fi fost în sport şi mai puţin de un om politic. Ar trebui ca sportul să fie mai puţin politizat. Nu pot însă să spun cine ar fi mai bine să vină în locul dânsei", a afirmat Morariu.

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, spune că se aştepta ca Monica Iacob Ridzi să îşi prezinte demisia în urma acestui scandal: "Nu sunt eu un mare om politic, dar această decizie a doameni Ridzi era oarecum de aşteptat. Acum avem doi demisionari în MTS şi nu e prea bine. Sper să nu se întâmple nimic deosebit după această demisie. Mi se pare obligatoriu ca în fruntea sportului să fie un om care a trăit în fenomen, care ştie cu ce se mănâncă această salată. Eu sunt fan al domnului Bellu, pentru că el cunoaşte foarte bine problemele, dar nu pot eu să îmi dau cu părerea".

Fostul mare handbalist, actulmente preşedinte al federaţiei de profil, Cristian Gaţu, s-a declarat mulţumit de decizia luată de Ridzi, dar spune că din cauza politicului sportul nu mai poate fi salvat. "Un gest salutar, după părerea mea. Nu mă interesează cine va veni în locul dânsei, pentru că am înţeles că fotoliul va fi rezervat tot politicului. Sportul nu e prioritate, este în agonie şi nu cred că mai poate fi salvat. Ar fi ideal dacă ar veni în locul dânsei o persoană din lumea sportului, dar nu cred că se va întâmpla asta. Îmi doresc ca sportul să rămână la masa guvernului, dar nu la mâna a treia. Măsura pe care o văd eu cea mai indicată este alăturarea sportului la Ministerul Învăţământului", a afirmat Gaţu.

Monica Iacob Ridzi a anunţat marţi că şi-a depus demisia din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri