Doi români judecaţi pentru vânzarea telefonului mobil al Giovannei Reggiani

Wednesday, 04 February 2009, 09:33 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
Autorităţile italiene au decis judecarea a doi români care au vândut, respectiv achiziţionat telefonul mobil al Giovannei Reggiani, agresată şi ucisă în octombrie 2007 de românul Nicolae Romulus Mailat, relatează agenţia APCOM.

Judecătorul pentru audierile preliminare de la tribunalul din Roma, Tommaso Picazio, a decis judecarea lui Radu Pîrvu şi Dorin Obedea, socrul lui Mailat. Prima audiere a celor doi va avea loc în 10 iunie.

Potrivit acuzării, Obedea "a acceptat să primească geanta furată de Mailat de la Giovanna Reggiani, pentru a o ascunde în baraca unde locuia agresorul, ajutându-l astfel să îşi asigure profitul în urma infracţiunii". El i-a vândut apoi, pentru 10 euro, lui Pîrvu, telefonul mobil recuperat ulterior de anchetatori în România.

În paralel, Procuratura a depus apel la sentinţa celei de a treia Curţi cu Juri, care i-a acordat lui Milat circumstanţe atenuante şi nu l-a condamnat la închisoare pe viaţă.

Românul Nicolae Romulus Mailat a fost găsit vinovat, în 29 septembrie, pentru uciderea Giovannei Reggiani, în 30 octombrie 2007, în apropiere de Roma, şi a fost condamnat la 29 de ani de închisoare.

Cazul Mailat a generat o polemică de amploare în Peninsulă privind siguranţa şi imigraţia. Incidentul a dus la tensionarea relaţiilor româno-italiene şi a făcut ca lupta împotriva criminalităţii să devină principala temă a campaniei electorale de anul trecut din Italia.

Partidul lui Berlusconi a câştigat alegerile promiţând că va reduce criminalitatea şi a recurs în acest scop la ajutorul armatei. Guvernul său a propus noi legi împotriva imigranţilor, învinovăţiţi de unii italieni, inclusiv de aliaţii lui Berlusconi, pentru valul de crime violente.

Un nou val de violuri comise în ultimele săptămâni în Italia a reaprins această polemică.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri