Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doi bărbaţi din Gorj au sustras peste 40 de tone de cărbune

Thursday, 12 November 2009, 17:59 Sursă: NewsIn

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Rovinari au identificat doi bărbaţi, care furaseră de la Exploatarea Minieră a Carierei Roşia o cantitate de peste 40 de tone cărbune.

Poliţiştii au demarat o anchetă din care a rezultat că cei doi, angajaţi ai unei societăţi prestatoare de servicii din cadrul carierei, au sustras  cărbunele cu două camioane, iar apoi l-au transportat şi descărcat la marginea comunei Fărcăşeşti, în punctul denumit "La Biserică",  de aici urmând a fi preluat pentru valorificare de un alt bărbat.

Ajunşi în punctul respectiv, poliţiştii au găsit autocamionul în care fusese încărcată o parte din cărbunele sustras şi cantitatea de aproximativ 40 tone de cărbune. De asemenea, la o distanţă de aproximativ 2 km de acest loc, a fost găsit abandonat un utilaj, pe care suspecţii îl folosiseră la concasarea cărbunelui. Conducătorul auto al autocamionului în care fusese încărcată o parte din cărbune, precum şi cei care ajutaseră la operaţiunea de concasare şi încărcare a cărbunelui, abandonaseră atât autovehiculul destinat transportului cât şi utilajul de fărâmiţare a  cărbunelui.

Cantitatea de cărbune sustrasă a fost restituită societăţii prejudiciate. De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat cele două autovehicule abandonate. "Până în prezent doar unul dintre suspecţi s-a prezentat însoţit de apărătorul ales la sediul Poliţiei oraşului Rovinari pentru a fi audiat. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi stabilirea participaţiei fiecăruia dintre aceştia. Urmează ca în funcţie de probatoriul administrat să fie dispuse măsuri legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat", a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri