Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Delfinii sunt cei mai buni bucătari de sushi din oceane

Friday, 30 January 2009, 20:31 Sursă: REALITATEA.NET

O femelă de delfin din Indo-Pacific a fost observată de către cercetători în timp ce realiza o serie de paşi foarte complicaţi în pregătirea unei sepii, pentru a o mânca mai apoi, în golful Spencer, din Australia de Sud.

Co-autorul studiului Tom Trengenza, de la Universitatea din Exeter, a declarat că acest comportament desfărşurat între anii 2003 şi 2007 nu este o raritate.

"Mai mulţi delfini au fost surprinşi în timp ce preparau sepia în acelaşi fel", au precizat în studiu.

"Comportamentul lor este adaptat la o singură pradă şi reprezintă o flexibilitate comportamentală extraordinară pentru un animal care nu este o primată", au mai spus autorii.

Echipa cercetătoare, ce a scris în revista PLoS One, a spus că a observat în mod repetat o femelă delfin care îşi scotea sepia dintre alge şi o aşeza într-o zonă cu nisip. Delfinul omora apoi sepia foarte rapid, spărgându-i osul şi o ţinea în jos cu botul, pentru a i se scurge cerneala toxică din corp.

Următorul pas era să ducă prada înapoi pe fundul oceanului, unde delfinul o sfărâma cu ajutorul nisipului. Rezultatul: o carne fină de cea mai bună calitate!

"Este un semn al dezvoltării creierelor lor. Este foarte inteligentă metoda lor de a se alege cu cea mai pură carne de sepie fără să tot muşte din ea", a declarat Mark Norman, îngrijitorul moluştelor de la Muzeul Victoria.

Un studiu separat din 2005 a adus primele dovezi că delfinii sunt capabili să înveţe din grup şi să folosească instrumente, mamele învătţându-şi fetele să folosească pe bot bureţi de mare, pentru a se proteja când sapă prin nisip după mâncare.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri