Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristian Preda: Ar fi un gest util dacă Boc o împinge la demisie pe Ridzi, însă nu ar fi şi drept

Sunday, 05 July 2009, 14:05 Sursă: NewsIn

"Cel mai afectat de scandalul de presă iscat în jurul Monicăi Ridzi este, în opinia mea, premierul Boc. Fiind un om fundamental onest, neimplicat în afaceri şi gata să asume responsabilităţi atunci când alţii se dau în lături, Emil Boc se află în faţa unei decizii delicate. Dificilă alegere! Dacă o menţine în funcţie, Boc riscă să piardă încrederea publicului, pentru că e greu de crezut că Ridzi va clarifica de-acum ceea ce n-a putut lămuri de 2 săptămâni încoace. Dacă o împinge pe Monica Iacob Ridzi la demisie, premierul va trebui să se recunoască învins de opinia publică. Pentru un om onest, nu ar fi drept, dar s-ar putea să fie util", consideră europarlamentarul.

Cristian Preda mai declară că Monica Iacob Ridzi nu a venit cu explicaţii, iar premierul a susţinut "această precaritate supărătoare" de argumente.

"Scandalul Ridzi durează de prea mult timp ca să poată trece neobservat. De la debut şi până în ziua de azi, Monica Ridzi nu a produs nicio explicaţie care să convingă pe cineva. Dimpotrivă, intervenţiile sale au iritat, au părut să fie nedocumentate, au suscitat mai multe întrebări decât au produs răspunsuri. În loc să fie diminuată, suspiciunea publică referitoare la doamna ministru a sporit. Nu e vorba aici despre vinovăţie sau nevinovăţie, ci despre perceperea unui membru al Cabinetului ca fiind incapabil să explice ceea ce i se impută. Premierul a susţinut această precaritate supărătoare. Solidar cu un membru al Cabinetului care nu descurcă, ci mai mult încurcă iţele, Boc îşi vede diminuată propria cotă de încredere", scrie în continuare Preda.

Mai mult, Preda susţine că argumentul adus de pedelişti, că vor lua o decizie dacă justiţia indică existenţa unor nereguli, pare doar o amânare care se poate dovedi păguboasă.

"Refugierea în dosul unor justificări referitoare la procedura legală nu este cea mai nimerită cale pentru a regăsi încrederea. Pare - sau poate chiar e? - doar o amânare. Una ce se poate dovedi foarte păguboasă. Pentru că, de la un punct încolo, văzând că Monica Ridzi nu cedează, adversarii PD-L vor cere demisia şefului ei. În această chestiune, nu justiţia, ci publicul va tranşa", conchide Cristian Preda.

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, că va demite din Guvern orice ministru, fie el de la PD-L sau de la PSD, dacă procurorii cer începerea urmăririi penale împotriva acestuia.

"Dacă Justiţia va da un verdict care ţine de existenţa unor nereguli, în acel moment, orice ministru, de la orice formaţiune, PD-L sau PSD, va pleca din Guvern", a declarat Boc.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri