Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comenzile Germaniei pentru Dacia ar putea creşte la 50.000 de unităţi, de la 30.000 cât se estima

Thursday, 12 March 2009, 12:55 Sursă: NewsIn

"După informaţiile mele, Germania urmează să suplimenteze anul acesta achiziţia de automobile Dacia până la 50.000 de unităţi. Aceste livrări sunt datorate acţiunii pe care o întreprinde Germania, similară cu programul Rabla din România", a spus Vladimir Ciobănaşu.

În urmă cu o lună, liderii Sindicatului Automobile Dacia estimau că Germania va comanda 30.000 de autoturisme în următoarele două luni, cu 5.000 de unităţi mai mult decât pe tot parcursul anului 2008.

Guvernul german a introdus recent o primă de casare de 2.500 de euro pentru posesorii de maşini mai vechi de nouă ani la cumpărarea unui model nou.

Potrivit Business Standard, vânzările Dacia Logan în Germania au crescut de şase ori în februarie, iar modelul a căpătat pe această piaţă statutul de "simbol ironic al crizei". Unele consecinţe ale măsurii nu au fost anticipate de guvern.

Astfel, consumatorii germani nu renunţă la maşinile lor mai vechi de nouă ani pentru un Mercedes, BMW sau Audi noi, care rămân scumpe chiar şi cu bonusul de 2.500 de euro, şi se orientează către Loganul de 7.500 de euro, pentru care reducerea este de 33% din preţul de listă al maşinii.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri