Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Clinton a promis noi drepturi pentru partenerii diplomaţilor homosexuali din străinătate

Thursday, 21 May 2009, 06:58 Sursă: NewsIn

Reprezentantul Howard Berman, care prezidează Comitetul pentru afaceri externe din Camera Reprezentanţilor, intenţiona să prezinte un proiect de lege care ar fi determinat Departamentul de Stat să extindă drepturi ca asigurarea de sănătate, rambursarea cheltuielilor pentru transport implicate de schimbările de post şi antrenamentul în securitate personală pentru partenerii diplomaţilor americani, fără distincţie de orientare sexuală.

În cursul unei audieri, Berman a spus că va renunţa la iniţiativă, pentru că, după ce a discutat recent cu Hillary Clinton, se aşteaptă ca ea să extindă drepturile incluse în acest proiect. În cursul audierii, Berman l-a chemat pe Michael Guest, fost ambasador american în România, care a spus că a fost nevoit să renunţe la serviciul diplomatic în 2007 pentru că, după cum a spus, partenerul său era victimă a discriminărilor.

Guest "ne-a servit ţara timp de 26 de ani, dar a fost nevoit să renunţe la serviciul diplomatic pentru că nu mai suporta ca partenerul său de o viaţă întreagă să fie tratat ca un cetăţean de rang inferior", a spus Berman.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri