Cârţu declară că şi-a reziliat contractul pentru a-şi repara imaginea

Wednesday, 28 October 2009, 12:36 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
"Am făcut o analiză în linişte vizavi de ce s-a întâmplat la ultimul joc de campionat şi am considerat că am greşit cu protestele faţă de arbitru. Nu mi-am făcut o imagine bună atunci. Sunt realist, am făcut o analiză pertinentă şi spun că am greşit prin manifestarea respectivă. Pentru a nu avea o imagine greşită, marţi dimineaţa, după o noapte de gânduri, am venit şi i-am spus preşedintelui că, dacă doreşte, putem întrerupe contractul, lucru pe care l-am făcut de comun acord. Am făcut un gest prin care recunosc că am un grad de vinovăţie", a spus Sorin Cârţu la ultima sa conferinţă în postura de antrenor al grupării Pandurii Târgu Jiu.

Tehnicianul a vorbit şi despre detaliile contractuale: "Voi fi plătit până azi, nu cer nimic în plus, deşi am un contract prin care aş mai putea obţine câteva sute de mii de euro, dar nu vreau să fac asta. Era un contract imparabil, dar asta a fost. M-am despărţit de Pandurii şi asta însemnaă că mă voi saluta şi mâine cu cei din conducere. Până la vară mă voi odihni, iar în Liga a II-a nu merg".

În ceea ce-l priveşte pe Liviu Ciobotariu, posibilul său înlocuitor pe banca tehnică a gorjenilor, Cârţu a opinat: "Ciobotariu e un antrenor care poate duce munca mea mai departe, am încredere în el, e un tehnician care poate ajuta Pandurii".

Preşedintele formaţiei Pandurii, Marin Condescu, a precizat modul în care s-a produs despărţirea de Cârţu: "Îi mulţumesc pentru munca depusă, mai ales că a venit într-o perioadă grea, a câştigat 53 puncte, a închegat o echipă, iar acum era pe un onorant loc 9. A făcut un gest care trebuie să dea de gândit tuturor, un gest rar făcut în această lume. Asta ar trebuie să declanşeze şi curăţenia în fotbalul românesc. Sorin a venit la club marţi, şi-a stabilit situaţia, şi am decis pe cale amiabilă încetarea contractului. El va pleca de la echipă împreună cu cei trei secunzi ai săi".

În acest sezon, Sorin Cârţu a fost suspendat până acum 12 etape, dar acestea au fost reduse la doar 8. Antrenorul a lipsit de pe banca gorjenilor doar în două partide, cu Universitatea Craiova (etapa 3) şi Internaţional Curtea de Argeş (etapa 4). La partida din etapa a 11-a, cu Unirea Urziceni, Sorin Cârţu şi-a încrucişat mâinile, ca şi când ar fi fost încătuşat, cu trimitere la faptul că Gheorghe Constantin (n.r. tatăl lui August Constantin, arbitrului meciului) a fost arestat pentru luare de mită. Din cauza acestui gest, Cârţu a primit, luni, din partea Comisiei de Disciplină a LPF o suspendare de 6 etape şi o penalitate sportivă de 6.800 de lei. Astfel, Cârţu a acumulat 12 etape de suspendare, din care a efectuat doar două. 

Sorin Cârţu a fost instalat pe banca tehnică a echipei din Târgu Jiu la data de 23 septembrie 2008.

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri