Cămătaru şi Boloni au fost şi ei colaboratori ai Securităţii

Tuesday, 30 June 2009, 11:10 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET
După Gică Popescu, alţi doi foşti mari fotbalişti români se pare că au fost colaboratori ai fostei Securităţi. Gazeta Sporturilor a dezvăluit, marţi, că şi Ladislau Boloni şi Rodion Cămătaru au fost colaboratori ai Securităţii în anii 1980.
Dacă Boloni nu s-a remarcat prin rapoarte de informare, fostul atacant al Craiovei, Rodion Cămătaru, se pare că a avut un "aport semnificativ" la munca Securităţii.

După ce a fost filat de Securitate, în 198, la 23 de ani, atacantul Craiovei, Rodion Cămătaru ar fi semnat un angajament cu Departamentul Securităţii Statului. Conform Gazetei Sporturilor, Cămătaru, sub numele de cod Doru, s-ar fi remarcat prin mai multe rapoarte de informare. Cămătaru ar fi raportat, printre altele, despre fuga lui Marcel Răducanu în RFG şi intenţia lui Boloni de a a rămâne în Franţa. Fostul atacant al Craiovei a negat că ar fi dat vreo dată vreo notă informativă şi a spus că dosarul i-ar fi fost fabricat de Securitate.

Şi Ladislau Boloni ar figura pe lista Securităţii, mai întâi ca informator, sub numele de cod PISTA. Totuşi, faptul că nu a furnizat niciun raport de informare a făcut să se considere că nu depune interes şi a fost abandonat de Securitate. Mai târziu, în 1984, i s-a deschis dosar de urmărire pentru că avea relaţii cu maghiarii de peste hotare, dar şi cu un diplomat de la ambasada Ungariei la Bucureşti.
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri