Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Berlusconi propune mutarea summitului G8 la Aquila, oraş devastat de cutremur

Thursday, 23 April 2009, 10:33 Sursă: NewsIn

În timpul unui consiliu al miniştrilor reunit la Aquila pentru a adopta un decret destinat finanţării reconstrucţiei regiunii, Berlusconi a sugerat mutarea summitului G8 din 8-10 iulie, prevăzut să aibă loc pe insula Maddalena din Sardinia, în oraşul Aquila, pentru a sensibiliza opinia publică mondială cu privire la consecinţele seismului, a anunţat agenţia ANSA, care citează participanţi la reuniune.

Primarul oraşului Aquila, Massimo Cialente, s-a declarat "pregătit" să găzduiască G8. "Evident, organizarea (summitului - n.r.) aici ar fi foarte complicată, însă oraşul şi regiunea Abruzzo sunt pregătite să primească G8 aşa cum se va putea", a declarat Cialente. "Ne-ar plăcea să fim la patru ace, dar ne vor găsi în lucru", a glumit el.

Ministrul transporturilor şi infrastructurilor Altero Matteoli a fost mai reţinut în declaraţii, spunând la postul de televiziune Sky TG24 că această propunere "nu pare absolut deloc plauzibilă".

În urmă cu mai multe luni, Silvio Berlusconi a evocat posibilitatea ca G8 să aibă loc la Napoli, pentru a le demonstra liderilor planetei că s-a încheiat criza gunoaielor. Această idee a fost însă abandonată din motive de securitate.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri