Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu a anunţat că prima tranşă de la FMI a fost virată marţi

Tuesday, 05 May 2009, 17:55 Sursă: NewsIn

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat oficial, luni seară, că acordul de finanţare cu România pe doi ani a fost aprobat de către consiliul său executiv şi a precizat că prima tranşă, de 4,37 miliarde DST (4,9 miliarde euro sau 6,6 miliarde dolari) este disponibilă imediat.

Anterior, reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, declara că prima tranşă din finanţarea aprobată luni de consiliul executiv al FMI va fi distribuită între 24 şi 48 de ore.

Acordul este destinat "susţinerii prgramului economic realizat de autorităţile române şi are ca obiectiv atenuarea efectelor reducerii accentuate a intrărilor de capital, adresându-se, în acelaşi timp, dezechilibrelor extern şi fiscal ale ţării şi întărind sectorul financiar", se menţionează în comunicatul FMI.

Acordurile stand-by impică un acces excepţional la resursele FMI, reprezentând, în cazul României, 1.111% din cota ţării, potrivit Fondului.

"Autorităţile române trebuie lăudate pentru că au căutat devreme sprijin internaţional pentru a le ajuta să corecteze în mod ordonat dezechilibrele externe mari şi vulnerabilităţile create în ultimii ani de boom economic şi care au lăsat ţara puternic expusă la turbulenţele financiare globale şi la volatilitatea cursului de schimb", a declarat directorul adjunct al FMI, John Lipsky, citat în comunicat.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri