Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avocatul clanului Geamănu, Sever Teodorescu, cercetat pentru trafic de influenţă, rămâne în arest

Tuesday, 10 November 2009, 09:04 Sursă: REALITATEA.NET

Sever Teodorescu este unul din avocaţii membrilor clanului condus de Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu, grupare implicată şi în furtul maşinii lui George Becali.

Curtea de Apel Galaţi a emis, vineri, 6 octombrie, un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Sever Teodorescu, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, însă decizia nu era definitivă.

Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurorii anticorupţie, în perioada mai-noiembrie 2009, avocatul Sever Teodorescu a pretins de la o persoană arestată preventiv suma totală de 30.000 euro, pentru a interveni pe lângă judecătorii care ar fi trebuit să-i judece dosarul, în scopul obţinerii eliberării, potrivit unui comunicat postat pe site-ul DNA.
Din banii pretinşi, avocatul a primit suma de 1.000 lei şi 500 euro.

Avocatul Sever Teodorescu a fost prins în flagrant pe 5 noiembrie, în momentul când primea 5.000 euro, reprezentând o altă tranşă din suma pretinsă. În aceeaşi zi, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea avocatului pentru 24 de ore, iar vineri, Curtea de Apel Galaţi a dispus arestarea sa pentru 29 de zile.

Procurorii anticorupţie de la Serviciul Teritorial Galaţi efectuează în continuare cercetări în cauză.
 

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri