Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Autorităţile locale au depus, până vineri, 199 de proiecte în cadrul programului Casa Verde

Monday, 12 October 2009, 09:56 Sursă: NewsIn

"Până la ora 14 în ultima zi de depunere a dosarelor pentru programul Casa Verde am primit 199 de dosare şi ne aşteptăm ca în zilele următoare să mai fie depuse şi altele care să poarte 9 octombrie ca dată a poştei", au spus reprezentanţii biroului de presă ai AFM.

După primirea tuturor dosarelor va fi demarată şi cea de-a doua procedură de verificare a acestora, în timp ce prima etapă de verificare a celor 151 de dosare depuse până în luna septembrie se află încă în desfăşurare.

Reprezentanţii AFM au mai spus că în aceste zile lucrează la extinderea ghidului de finanţare pentru a include şi hotelierii printre cei care pot beneficia de finanţări pentru montarea de panouri solare.

Ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea, declara marţi că "a existat cerere pentru finanţarea unor proiecte de acest fel din mediul privat, astfel încât hotelurile să poată beneficia de cofinanţări pentru încălzirea prin panouri solare, iar sezonul estival să poată fi prelungit".

Udrea mai spunea că în cele două sesiuni de depunere a proiectelor pentru Casa Verde de către autorităţile publice (a doua sesiune fiind încă în derulare) "nu se vor da toate fondurile disponibile". "Fondurile nu vor putea fi cheltuite în acest an, dar dacă vom constata că e nevoie de fonduri suplimentare, le vom adăuga", preciza Udrea.

Bugetul total pentru cele două etape ale programului Casa Verde este de 310 milioane lei (150 milioane lei, în prima etapă, respectiv 160 milioane lei în cea de-a doua).
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri