Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Autorităţile locale au depus numai 31 de proiecte pentru a doua etapă a programului Casa Verde

Tuesday, 22 September 2009, 13:03 Sursă: NewsIn

Pe 9 septembrie, Administraţia Fondului pentru Mediu anunţa că a decis prelungirea cu 15 zile a perioadei de depunere a proiectelor în cadrul celei de-a doua etape a programului Casa Verde, până pe 30 septembrie.

AFM a mai anunţat că analiza proiectelor depuse în prima fază nu a fost încă finalizată. Pe 27 august, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, declara că prima sesiune a programului de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană ori alte sisteme care duc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului s-a încheiat cu depunerea a 151 de proiecte.

Valoarea celor 151 de proiecte însuma circa 100 milioane euro, a mai spus Nemirschi.

Bugetul total pentru cele două etape ale programului Casa Verde este de 310 milioane lei (150 milioane lei, în prima etapă, respectiv 160 milioane lei în cea de-a doua).

Banii pentru acest program sunt administraţi de autorităţile locale, de aceea, persoanele care doresc să monteze panouri solare, pompe de căldură sau centrale eoliene trebuie să se adreseze mai întâi asociaţiilor de locatari, care pot face apoi demersuri la autorităţile publice locale pentru includerea în program. De asemenea, primăriile şi consiliile locale pot depune proiecte pentru unităţile publice (cămine de copii şi de bătrâni, şcoli, grădiniţe etc.) pe care le au în administrare sau în proprietate.

Finanţarea nerambursabilă, asigurată de Administraţia Fondului pentru Mediu, se acordă în proporţie de până la 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

România va trebui ca în 2020 să producă 24% din energie din resurse regenerabile, cu 6 puncte procentuale mai mult decât obţine în prezent din hidroenergie şi biomasă.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri