Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Associated Press comentează candidatura Elenei Băsescu la Parlamentul European

Wednesday, 11 March 2009, 19:13 Sursă: REALITATEA.NET

Tatăl Elenei Băsescu este, întâmplător, preşedintele României, Traian Băsescu, continuă articolul.

La 28 de ani, Elena Băsescu nu se încadrează în profilul politicianului tipic. Însă cu buzele cărnoase, parcă înţepate de o albină, cu părul lung până la mijloc şi cu hainele trendy, ea are parte de la fel de multă mediatizare ca şi tatăl său.

Nu are parte însă doar de susţinători. Observatorii susţin că este lipsită de experienţă şi nu are un discurs cursiv. Potrivit acestora candidatura Elenei Băsescu este doar o manevră pentru a aduce voturi pentru PD-L.

"A fost propusă de persoane care vor să dea bine pe lângă Băsescu", a declarat miercuri pentru AP, Vasile Matei, un profesor de istorie din Dej. "O păpuşă Barbie nu poate apăra interesele României", a mai spus acesta.

Profesorul Matei susţine că va fi retrasă candidatura Elenei Băsescu. Părerea sa se bazează pe declaraţia Alinei Mungiu Pippidi, care a declarat că nu va candida alături de Elena Băsescu, pentru PE.

Traian Ungureanu, fost jurnalist BBC secţia română, a fost mai blând. Nu a lăudat-o pe Elena Băsescu pentru ceea ce este, ci pentru ceea ce nu este. "Nu este coruptă şi nici protejata oligarhilor români", a spus el.

Nu este sigur dacă ea ia decizii importante de una singură. În decembrie, s-a despărţit de prietenul ei, Andrei Hrebenciuc -fiul unuia dintre rivalii tatălui.

"Ar fi trebuit să ascult de tatăl meu. El are mereu dreptate", a spus ea după despărţire.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri