Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Asociaţia Procurorilor nu crede că se va putea aplica Legea salarizării unice

Tuesday, 25 August 2009, 14:52 Sursă: REALITATEA.NET

Întâlnirea s-a desfăşurat la Guvern, în prezenţa premierului Emil Boc, a ministrului Muncii, Marian Sârbu, şi a ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea, care au precizat că pe grila care va fi comunicată până la sfârşitul zilei se vor mai putea face "mici reglaje".
"Suntem într-un moment în care mare lucru nu se mai poate face", a declarat Sima, precizând că, din lipsă de fonduri, nu crede că se va putea aplica Legea salarizării unice.

O nouă întâlnire pe tema Legea salarizării unice va avea loc joi, 27 august, la Ministerul de Finanţe.

Atât preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gârbovan, cât şi preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), Mona Pivniceru, au confirmat că şi-au trimis reprezentanţi la întâlnirea de la Guvern.
O nouă întâlnire pe tema Legii unitare de salarizare în sistemul bugetar va avea loc joi, de la ora 10:00, la Ministerul Finanţelor, pentru a elimina anumite deficienţe semnalate de partenerii sociali şi de CSM, a declarat marţi preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

"Am semnalat deficienţe în actualul text al legii şi a rămas ca începând de joi, ora 10, la Ministerul de Finanţe să fie corectate în cadrul unei comisii în care să participe reprezentanţii confederaţiilor sindicale, patronale, inclusiv ai CSM-ului, care să ducă la îmbunătăţirea şi eliminarea deficienţelor sesizate", a spus Pogea, la finalul întâlnirii de la Guvern pe tema Legii unitare de salarizare în sistemul bugetar.

El a precizat că deficienţele semnalate constau în neuniformizarea drepturilor legate de plata orelor suplimentare sau a primei de vacanţă, "neexcluderea legilor speciale în componentă şi introducerea capitolelor legate de salarizare, faptul că anumite probleme nu au legătură cu legea de salarizare unitară, ca de exemplu mecanismul de decontare a cheltuielilor de deplasare sau chiria poliţiştilor sau a altor structuri de personal".

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri