Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Apeluri în Israel pentru boicotarea cafelei şi a destinaţiilor turistice turceşti

Sunday, 18 October 2009, 13:37 Sursă: NewsIn

"Am decis să nu mai vindem 'cafea Istanbul', specialitatea noastră de cafea turcească, până când nu se aranjează lucrurile", a declarat pentru Ynet Michael Steg, directorul de marketing al cafenelelor Ilan. "Fiecare poate să reacţioneze în maniera sa, este mica noastră contribuţie simbolică", a explicat el.

Israelul şi Turcia, ţară musulmană, dar stat laic, au întreţinut legături economice strânse de la semnarea unui acord de cooperare militară, în 1996. Relaţiile lor s-au deteriorat însă recent, după războiul din Gaza din decembrie-ianuarie.

Pe de altă parte, într-un interviu acordat postului public de radio al Israelului, directorul comitetului de iniţiativă al companiei israeliene El-Al, Yossi Lévy, a chemat duminică la boicotarea destinaţiilor turistice turce. "Vom consulta principalele comitete de iniţiativă israeliene pentru ca angajaţii să boicoteze Turcia în timpul viitoarei vacanţe de Pessah", Paştele evreiesc, care începe la 5 aprilie. Oficialul a precizat că această decizie de boicot ar putea implica 80.000 de turişti israelieni, în condiţiile în care destinaţiile turistice din Turcia sunt printre favoritele israelienilor.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri