Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anastase acuză PNL şi PSD că nu au respectat programul de lucru stabilit pentru şedinţa Camerei

Tuesday, 06 October 2009, 10:45 Sursă: NewsIn

Potrivit lui Anastase, grupurile parlamentare PSD şi PNL au decis să nu respecte programul de lucru adoptat de către comitetul liderilor de grup şi Biroul Permanent, potrivit căruia la ora 12:30 urma să aibă loc sesiunea de vot final, şi nu continuarea dezbaterilor asupra raportului elaborat de Comisia Udrea.

"Regulamentul Camerei spune foarte clar că modificarea ordinii de zi se face în cazuri excepţionale, numai la propunerea Biroului Permanent, de către liderii de grup" a comentat democrat-liberala intenţia deputaţilor PSD şi PNL de a prelungi dezbaterile asupra raportului Comisiei Udrea.
"Raportul va fi programat probabil săptămâna viitoare din nou, cu acordul Biroului Permanent şi al comitetului liderilor de grup, nu e nicio problemă", a adăugat Anastase.

Roberta Anastase a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor suspendarea dezbaterii privind raportul Comisiei de anchetă în cazul Udrea, imediat după ce ministrul Turismului şi-a încheiat discursul, care a durat aproximativ 50 minute. "Liderii de grup parlamentar, la propunerea Biroului Permanent, vor trebui să se reunească şi să programeze continuarea şedinţei la o dată ulterioară", a susţinut Anastase.

Viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a acuzat-o pe Anastase a că a condus "prost şedinţa " şi că nu a respectat programul. Liberalul a adăugat că lucrările privind raportul Comisiei de anchetă în cazul Ministerului Turismului trebuie să continue. "În numele grupului PNL, solicit să supuneţi plenului modificarea programului, să se continue dezbaterea, apoi abia să trecem la vot final", a propus Nicolăescu.

În replică, preşedintele Camerei l-a invitat pe liberal să "lectureze regulamentul Camerei", apoi să vină cu propuneri în conformitate cu regulamentul.

"Aveţi o atitudine abuzivă de a conduce şedinţa, nu ne respectaţi dreptul la opinie. Vă rugăm să luaţi in considerara propunerea dlui Nicolăescu, pe care o susţine şi PSD", a spus deputatul social-democrat Nicolae Bănicioiu. La rândul său, deputatul PSD Aura Vasile a propus supunerea la vot a raportului Comisiei, având în vedere că documentul a fost prezentat în plen, iar ministrul Turismului şi-a spus punctul de vedere.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri