ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE











A apărut scutul care te face invizibil. Foto: Kickstarter
A apărut scutul care te face invizibil. Invenția revoluționară promite să îi ascundă pe toți care se află în spatele său
Un vis din lumea fantastică a seriei Harry Potter a fost adus la realitate, odată cu lansarea scutului care te face invizibil. Cei care au fost fascinați de mantia de invizibilitate a lui Harry Potter și au visat să aibă acces la un astfel de obiect magic, au acum șansa să se bucure de un produs realist care oferă aceeași iluzie de invizibilitate. Compania high-tech care a dezvoltat „megascutul de invizibilitate" a reușit să aducă în viața de zi cu zi o tehnologie care părea demult doar un produs al imaginației.

ACTUAL







NASA, explozie cosmica
NASA avertizează că vom vedea în curând o explozie cosmică pe cer, vizibilă cu ochiul liber: un eveniment unic în viață
Astronomii se așteaptă să apară în curând un eveniment astronomic deosebit - o "nova" - în constelația Corona Borealis a Căii Lactee. Acest fenomen este generat de sistemul binar T Coronae Borealis, care cuprinde o stea gigant roșie și una albă, pitică. Steaua roșie gigantă, cunoscută și sub numele de "Blaze Star", eliberează treptat straturile exterioare, care cad pe pitica albă, provocând o reacție termonucleară în lanț și, în final, o explozie, numită "nova".

ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE