Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Victor Ponta, reacţie surprinzătoare. Pentru ce l-a felicitat pe Dacian Cioloş

Thursday, 17 March 2016, 16:12 Sursă: REALITATEA.NET

"Mă bucur că negocierea începută încă din 2013 s-a finalizat şi această operă unică a lui Brâncuşi rămâne în patrimoniul statului român - felicitări lui Dacian Cioloş pentru decizie! Aş vrea însă să nu uităm că această operă a fost a României timp de peste 50 de ani şi a fost retrocedată printr-o decizie pe care nu am voie să o calific ca să nu aibă iar pretext faimosul şi fiorosul CSM să mă sancţioneze / şi aşa 11 milioane de euro din banii românilor pleacă în buzunare private ca să plătim ceea ce era al nostru !!! Bună treabă, nu?", a scris Ponta pe Facebook.

Premierul Dacian Cioloş a afirmat, într-un comentariu pe Facebook, că, în ceea ce priveşte achiziţia sculpturii ''Cuminţenia Pământului'', statul român se află într-o situaţie de "acum ori niciodată".

"Suntem săraci, dar cu această operă de artă a lui Brâncuşi (care s-a inspirat din străfundul Sufletului Neamului Românesc) e 'acum sau niciodată'. Dacă statul nu-şi exercită acum dreptul de preempţiune, riscă să piardă sculptura din proprietate pentru totdeauna şi atunci am fi şi mai... săraci.. Cred că avem datoria să încercăm tot ce ne stă în putinţă să ne păstrăm valorile. Cele vii, dar şi cele patrimoniale", a scris prim-ministrul pe contul său de Facebook, într-un comentariu la o postare pe această temă de miercuri seară.

De asemenea, premierul a dat asigurări că negocierea preţului lucrării "a fost făcută de profesionişti, oameni care cunosc foarte bine piaţa de artă a lucrărilor lui Constantin Brâncuşi, experţi recunoscuţi la nivel internaţional".

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ