Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Unde sunt banii pentru autostrăzi. Păcăleala "Banii pentru Pompă" şi cei 8,4 miliarde strânşi

Sunday, 08 January 2017, 13:59 Sursă: REALITATEA TV

Taxa a fost introdusă de Guvernul Ponta care susţinea că vrea să adune bani pentru construcţia de autostrăzi. Nimeni nu mai ştie însă care a fost destinaţia acestor bani suficienţi, de exemplu, pentru finalizarea autostrăzii Piteşti-Sibiu. 

Introducerea supraaccizei, la 1 aprilie 2014, a generat dispute politice. Politicienii au evitat să spună ce sume s-au încasat din supraacciza de 7 eurocenţi. Un răspuns oficial a venit abia acum câteva zile de la Ministerul Finanţelor, la solicitarea Realitatea Tv.

Astfel, din supraacciză s-au colectat 8,4 miliarde de lei, adică aproape două miliarde de euro. Dar ce s-a făcut cu banii? Tot ministerul răspunde că nu se ştie, pentru că, potrivit legii „veniturile bugetare nu pot fi afectate direct unei cheltuieli bugetare anume, cu excepția donațiilor și sponsorizărilor, care au stabilite destinații distincte". 

Suma colectată din supraacciză ar fi fost suficientă pentru realizarea Autostrăzii Sibiu-Piteşti, estimată în Masterplanul pentru Transporturi la aproape 1,7 miliarde de euro. Dar... unde sunt banii?

 
Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ