Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Patriarhul Daniel, întâlnire cu șeful de campanie al președintelui SUA

Tuesday, 26 March 2019, 10:41 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit comunicatului oficial publicat de agenția de presă Basilica.ro, Patriarhul Daniel i-a transmis directorului de campanie că ”apreciază faptul că președintele Donald Trump este un bun patriot, care își iubește poporul și țara, respectând, în același timp, pe toți cei care apără valorile lor naționale, deodată cu promovarea cooperării internaționale”.

Mai mult, ”Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a exprimat aprecierea pentru faptul că domnul președinte Trump este un protector și un promotor al valorilor religioase și morale tradiționale, în special, al valorilor creștine”, potrivit comunicatului citat.

Brad Parscale a fost însoțit vineri, 22 martie, la reședința patriarhală de Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române „Ion I.C.Bratianu”, și omul de afaceri Adrian Thiess, cel care l-a și adus pe Parscale în România pentru o serie de conferințe și întâlniri.

Patriarhul Daniel i s-a plâns strategului american de campanie în legătură cu problemele Bisericii Ortodoxe cauzate de emigrația masivă a românilor.

Comunicatul oficial

"La întrevedere, au mai participat doamna Candice Blount, soția domnului Brad Parscale, domnul profesor universitar Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române „Ion I.C.Bratianu”, și domnul Adrian Thiess, om de afaceri român.

Domnul Brad Parscale s-a aflat în România pentru a susține, în data de 21 martie 2019, o conferinţă pe tema marketingului politic, în Aula Academiei Române.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a exprimat aprecierea pentru faptul că domnul președinte Trump este un protector și un promotor al valorilor religioase și morale tradiționale, în special, al valorilor creștine.

De asemenea, Patriarhul României apreciază faptul că președintele Donald Trump este un bun patriot, care își iubește poporul și țara, respectând, în același timp, pe toți cei care apără valorile lor naționale, deodată cu promovarea cooperării internaționale.

Domnul Brad Parscale a mulțumit Patriarhului României pentru primire și a exprimat admirația sa pentru modul deosebit de călduros în care a fost întâmpinat și însoțit pe tot parcursul scurtei sale șederi în România.

Domnul Parscale a subliniat preţuirea pe care domnul președinte Donald Trump o acordă tuturor celor care împărtășesc și promovează valori religioase autentice.

De asemenea, domnul Brad Parscale a evidențiat rolul foarte important pe care îl au strategiile digitale media în pregătirea și desfășurarea unei campanii electorale în epoca actuală, precum cea prezidențială din SUA.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menționat faptul că în SUA există o Arhiepiscopie Ortodoxă Română, iar în Canada o Episcopie Ortodoxă Română, care se îngrijesc de viața spirituală a românilor ortodocși stabiliți pe continentul american.

În acest context, Preafericirea Sa a menţionat provocările și dificultățile pe care le întâmpină Biserica Ortodoxă Română în țară, ca urmare a emigrației a patru milioane de români în ultimii 15 ani, exprimând, în același timp, speranța că unii dintre acești români se vor reîntoarce în România.

La finalul vizitei, Patriarhul României a oferit oaspeţilor daruri privind sfințirea Catedralei Naționale din București (25 noiembrie 2018)."


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ