Inițiativa ”Fără penali”: PSD refuză să scoată proiectul din sertar și să-l supună votului

Tuesday, 04 February 2020, 09:47 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

”Misiunea mea nr. 1 pentru ultimul an din mandatul de parlamentar este să adoptăm în Parlament inițiativa cetățenească de modificare a Constituției #FaraPenali în funcții publice.

Cetățenii au cerut #FaraPenali, eu sunt cel care a găsit formula constituțională, ulterior asumată de întreg USR, căreia i s-a raliat toată societatea civilă.

Proiectul este ținut în sertarul Comisiei Juridice a Camerei Deputaților de câteva luni bune. Au semnat #FaraPenali peste un milion de cetățeni, semnăturile au fost avizate de către primării și CCR, Curtea Constituțională a declarat proiectul constituțional, partidele anti-PSD au spus că îl susțin. Și cu toate acestea #FaraPenali nu ajunge în plen, la vot.

Primul pas este întrunirea Comisiei Juridice a Parlamentului. Am cerut Biroului Permanent să convoace Comisia Juridică pentru a da un aviz inițiativei #FaraPenali. Din păcate PSD continuă să dețină și președinția Camerei Deputaților și a Comisiei Juridice, iar Parlamentul a început să lucreze după cum îi convine partidului lui Dragnea. Și după cum știm #FaraPenali nu îi convine deloc.

Voi cere în fiecare săptămână Biroului Permanent să facă demersurile necesare pentru introducerea pe ordinea de zi a inițiativei #FaraPenali.

Lupta continuă!”, a declarat deputatul USR - Silviu Dehelean.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-04 11:43:57
Barbu Marian

Desteptilor d ela PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT LE SPUNEM DOAR ATAT NOUA CELOR CARE SUNTEM DE STANGA DAR NU NE CONFUNDAM CU ACEST APRTID CARE SI-A PIERDUT COMPELT IDENTITATEA AVAND IN RANDURILE SALE, TPOT FELUL DE INDIVIZI CARE NU AU NICIO TRANGENTA CU SOCAILD EMOCRATIA SI CARE VOR DOAR SA PARVINA CA MEMBRI DE APRTID. LE SPUNEM CEI MULTI CA DACA ACEST PSD SE DORESTE SA SE REFORMEZE DOAR ASA COSMETIZAT NU VOR AVEA NICIO SANASA SI EMMBRI D EAPRTID SE VOR INDEPARTA DE ACESTI EJGOSI CARE AU ADUS PARTIDUL LA 22/255 ASA CU INDULGENTA. MARIAN CIOLACU CE-AI FACUT DUMENATA CU APRTIDUL DAND-O AFARA DIN POSTURA D EPRESEDITNE DE APRTID PE DAOMAN VIORICA DANCILA A FOST UN FEL D ELOVITURA ITNERNA D EPARTID SI TEA-I PUS PROTAP IN FRUNTEA APRTIDULUI1 CU CE DREPT BARBATE ? V-A ALES CINEVA, AU AVUT LOC NISTE ALEGERI ITNERNE PANA LA CONGRES ? NU1. V-ATI DUS LA DOAMNA DANCILA ACASA SI I-ATI SPUS GATA ,VIRA, D EMAINE EU SUTN SERIF IN PARTID.!!! CUM ASA ? ASATE ESTE DEMCORATIA IN APRTID PE CARE DUMENATA CU SLEAH

Alte articole din: Ultimele Stiri