Eugen Teodorovici, previziune sumbră despre pensii și salarii: ”Creșterile nu sunt în bugetele pe 2020, 2021 și 2022!”

Sunday, 15 December 2019, 13:06 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Eugen Teodorovici a lansat atacuri în rafală la adresa Guvernului PNL.

„Pot spune foarte clar că actualul Guvern PNL minte în mod clar cu privire la salarii și la pensii, pentru că nu sunt prinse aceste creșteri în bugetele pe 2020, 2021 și 2022, aici fac trimitere la strategia fiscal-bugetară pe care am văzut-o în spațiul public, așa cum al nostru calendar stabilea clar și legile în vigoare astăzi le impun”, susține Eugen Teodorovici.

„În realitate, imediat după alegerile din 2020, se va trece la măsuri de austeritate, adică la tăieri de venituri, concedieri și alte astfel de măsuri care au reprezentat un obiectiv pentru guvernarea PNL și în anii anteriori. Aceste majorări nu vor fi aplicate de Guvernul Orban.

În strategia fiscală e menționat clar că nu vor avea loc măriri de salarii și pensii. (...) Guvernarea PNL taie din salariile românilor și nu le crește așa cum legea obligă", a subliniat Eugen Teodorovici, duminică, la o conferință de presă.

De asemenea, Eugen Teodorovici a afirmat că o asumare a răspunderii Guvernului pe legea bugetului de stat este neconstituțională. Fostul ministru al Finanțelor amintește de o decizie a CCR din anul 2010 potrivit căreia a fost neconstituțională asumarea răspunderii Executivului pe Legea educației.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-15 14:44:27
Amalia

Vă preocupă, în mod insistent,să speriați pensionarii ca să nu aibă încredere în guvernul PNL, fiindcă pensionarii sunt principalii votanți ai PSD-ului. Nu vă mai agitați atâta degeaba, fiți sigur că pensiile vor fi mărite! PNL-ul a repetat încontinuu acest lucru !

Alte articole din: Ultimele Stiri