Coronavirus - România: 1760 de cazuri confirmate

Cristian Tudor Popescu: Dezbaterea Iohannis-Ponta, un spectacol al tacticilor de manipulare

Wednesday, 12 November 2014, 19:52 Sursă: REALITATEA.NET

”Victor Ponta a dorit să fie perceput ca un profesor care îi pune întrebări elevului iohannis și pentru asta a venit blindat cu hârtii, cu Constituția României și cu o biblie, format mic, pe car e însă n-a apucat s-o folosească. A încercat lucrul acesta dar nu i-a reușit din cauza atitudinii, a gesturilor care erau mai degrabă ale unui elev agitat. Klaus Iohannis a încercat să treacă drept profesor, în imagine și alură, prin faptul că a vorbit mult mai puțin, prin tăcerile îndelungi, cu un facies impenetrabil. Un aspect interesant este frecvența clipirilor. Raportul este de 1 la 10 între Klaus Iohannis și Victor Ponta”,  a declarat Cristian Tudor Popescu. 

În opinia jurnalistului Cristian Tudor Popescu, Victor Ponta cu siguranță nu a piedut în urma acestei dezbateri. 

”Klaus Iohannis are de recuperat mult după primul tur și n-o poate face printr-o astfel de întâlnire în care a comis destule greșeli, a fost neconvingător.  În ce privește viziunea în politica externă, Iohannis a fost școlăresc, cu o viziune îngustă, redusă la parteneriatul cu SUA, UE și NATO. Aici, Ponta a punctat vorbind de Republica Moldova, de Serbia”, a adăugat jurnalistul.

Mai departe, editorialistul a afirmat, cu privire la următoarele două dezbateri televizatecă ”Iohannis nu are ce pierde și că ar trebui să se prezinte și la aceste dezbateri, să iasă la joc”.

 

 Mai multe pe RFI.

 

 

 

 

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ