Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sfaturi utile pentru personalizarea autocolantelor (P)

Wednesday, 26 February 2020, 19:26 Sursă: Realitatea.net

Indiferent dacă sunt folosite în scop publicitar sau pur decorativ, autocolantele personalizate sunt folii adezive realizate din PVC moale, care pot fi transparente sau mate, în funcție de preferințe.

Modul în care este personalizat un autocolant este esențial pentru ca acesta să-și atingă scopul pentru care este realizat. De aceea, atunci când te adresezi unei firme specializate în acest tip de producție, trebuie să știi foarte bine ce dorești.

Am consultat câțiva specialiști în publicitate, care ne-au dezvăluit mai multe aspecte esențiale de care trebuie să ții cont atunci când vrei să personalizezi un autocolant. 

1. Mesajul

Mesajul de pe autocolant trebuie să fie scurt și concis, cuprinzând informațiile de strictă necesitate într-un text succint. Textul trebuie să fie scris corect gramatical, deci trebuie să-l verifici atent înainte să dai comanda, pentru că astfel de probleme pot să apară nu neapărat din neștiință, ci în urma unei simple greșeli de tastare.

Gândește-te că autocolantul trebuie să atragă atenția privitorului, însă nu mulți se vor opri din drum pentru a citi un mesaj înșirat pe câteva rânduri, scrise cu litere abia lizibile. Pentru a fi mai explicit, poți adăuga și o imagine sau un desen elocvent, care atrag mult mai ușor atenția decât un text scris.

2. Design-ul

După ce te-ai decis în privința mesajului, trebuie să alegi suportul care să-i ofere cea mai bună vizibilitate. Design-ul unui autocolant este cel puțin la fel de important ca mesajul pe care îl transmite. 

Dacă este un material publicitar, atunci trebuie să includă logo-ul companiei sau al evenimentului pe care îl promovezi, iar acesta trebuie să fie cât mai vizibil. Culorile trebuie alese astfel încât să facă autocolantul vizibil, însă nu e bine să fie supraîncărcat cu fel și fel de elemente vizuale inutile.

3. Vizibilitatea

Acest aspect ține atât de design-ul autocolantului, cât și de dimensiunile acestuia și de locul în care este amplasat. Astfel, atunci când mergi să dai comanda, trebuie să fii deja decis în privința suportului pe care vei aplica autocolantul. 
Din acest punct de vedere, ai la dispoziție o multitudine de variante: poți pune autocolante pe mașini, pe geamuri, pe vitrine, pe panouri publicitare, pe elemente de mobilier și chiar pe pereți sau pe pardoseală. În funcție de spațiul de amplasare și de suprafața acestuia, vei alege și dimensiunea autocolantului. 

4. Originalitatea

Nu ezita să dai frâu liber imaginației atunci când lucrezi la personalizarea unui autocolant. Nu trebuie să te încadrezi în standarde, ci să fii original și să conferi materialului stilul tău personal. Un material ieșit din tipare atrage mult mai ușor atenția, iar dacă apelezi la și umor, succesul este ca și garantat.

Dacă ții cont de regulile de mai sus, ai toate șansele să obții un material de succes, însă contează foarte mult și felul în care ideea ta este transpusă în realitate. Designul autocolantului se proiectează mai întâi pe calculator, iar pentru asta e nevoie de ajutorul cuiva care se pricepe.
Explică în amănunt cum îți dorești să arate autocolantul și fii deschis la eventuale sugestii, pentru că ele vin din partea unui specialist care are mai multă experiență în realizare unor astfel de proiecte.


Citeste totul despre:


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE