Fresh Refresh. Kayakul, noul sport de iarnă

Thursday, 05 February 2015, 15:44 Sursă: REALITATEA.NET

Rămânem pentru câteva zile în atmosfera de iarnă de la Transalpina Ski Resort! Şi vorbim despre beneficiile sporturilor de iarnă. Nou intrat pe partie este şi kayakul.

Adaugă părerea ta

Transalpina Ski Resort! Aceasta a fost destinaţia de weekend a echipei Fresh Refresh! Acolo, avea să se ţină primul concurs de kayak pe o pârtie de schi din România. Niciunul dintre noi nu mai fusese în Transalpina Ski Resort, o staţiune nouă, micuţă, dar cu un mare potenţial turistic!

Până la cota 1830 am ajung cu telegondola! Rapid, ne-am prins în atmosferă! Din faţă veneau schiorii, în dreapta temerarii îşi pregăteau plăcile, iar în stânga...primul concurs de snow-kayak de la noi din ţară! Odată cu el şi primele reguli....

Organizatorii Romanian Snow-Kayak au vrut să arate că sporturile de VARĂ se pot practica şi...IARNA. Uneori, iarna poate fi ca...vara!

Kayak-ul este tras pe pârtiile din străinătate de mai mulţi ani. Organizatorii promit că şi alte idei antrenante vor prinde viaţă în România de acum înainte. Doar au bătătorit deja zăpada cu...vâsla şi kayak-ul!

Concurs în stânga pârtiei, muzică şi dans, în dreapta...Au răsunat munţii de atâta voie-bună!

La mini-spectacolul de pe pârtie, au făcut oprire şi schiorii. Asta după ce au dat câteva ture bune pe pârtiile de la Transalpina Ski Resort.

Pârtia a fost deschisă în 2012. De atunci, acolo merg aproximativ 40 de mii de turişti pe sezon. Maşinile sau autocarele vin din Cluj, Vâlcea, Hunedoara, Bucureşti şi chiar de la Constanţa! Sunt şi turişti străini din Italia, Ungaria sau Polonia care ajung pe acest domeniu al skiului atraşi de peisaje.

Această staţiune vâlceană încearcă să ţină pasul cu tot ce se întâmplă interesant în domeniul sporturilor de iarnă dincolo de graniţele ţării.

Pe cele 5 tronsoane de pârtie omologate de Federaţia Internaţioanlă de Ski, au loc concursuri de slalom uriaş sau sărbători ale zăpezii. Unele evenimente îi au pe copii în centrul atenţiei. Chiar dacă avem impresia că iarna este pe sfârşite, la peste 1800 de metri se pregătesc noi momente de distracţie.