Cum arata casa cumparata cu 1 dolar. NU e o gluma!

Monday, 30 June 2014, 17:08, Sursă: REALITATEA.NET

Cum spuneam, nu este o gluma. Jose si Jennifer Velasquez, un cuplu de americani, au visat timp de aproape un sfert de secol la propriul hotel. Dupa 24 de ani, intr-o buna zi, au dat peste o oferta imposibil de refuzat: autoritatile locale din Memphis, Tennessee, scosesera la vanzare o casa veche pentru incredibila suma de 1$.

Cladirea de patrimoniu cu arhitectura spectaculoasa este compusa din trei corpuri, construite la cativa ani distanta. Primul corp, cel din extremitatea nordica a casei, a fost construit in anul 1848, urmat de al doilea, ridicat in 1852.

Cele doua corpuri au fost reunite sub acelasi acoperis 20 de ani mai tarziu, cand a fost ridicata o a treia aripa si au fost efectuate importante lucrari de extindere a proprietatii, iar cladirea a fost inzestrata cu o spectaculoasa fatada in stil Victorian, care a ramas in picioare pana in zilele noastre.

In anul 1929, dupa ce proprietarul a donat-o autoritatilor locale, casa a devenit sediul Colegiului de Arte James Lee din Memphis. Iar dupa ce unitatea de invatamant s-a mutat intr-un sediu nou, constructia a ramas goala vreme de 50 de ani, desi figura ca fiind inchiriata unei asociatii ce intentiona sa o transforme in muzeu, dar n-a facut-o niciodata.

Dupa expirarea contractului de inchiriere sotii Velasquez au reusit sa cumpere cladirea de patrimoniu de la autoritatile locale pentru simbolica suma de 1 USD, angajandu-se sa o transforme intr-o unitate turistica de inalta clasa, respectand restrictiile si cerintele impuse de primarie.

Articol integral si imagini la casadex.ro.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: CASĂ & DECORAŢIUNI