Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

EXIT POLL

CEAIUL DE LAVANDĂ, antidepresivul natural care combate ANXIETATEA şi INSOMNIA

Thursday, 06 November 2014, 17:58 Sursă: REALITATEA.NET

Lavanda are o istorie lungă: în Grecia şi în Roma Antică era folosită ca parfum şi antiseptic general, iar în medicina budistă era utilizată pentru a trata psihozele şi insomnia. Originară din zona mediteraneană, lavanda, consumată sub formă de ceai, aduce organismului următoarele beneficii:

1. Combate insomnia şi anxietatea. Levănţica este una dintre cele mai puternice plante cu efect antianxiolitic şi antidepresiv. Administrarea ceaiului cu o oră înainte de culcare induce starea de somnolenţă. Este deci un sedativ natural, ce poate fi folosit în siguranţă. De asemenea, administrarea ceaiului de lavandă (în combinaţie cu valeriană şi muşeţel), în timpul perioadelor de stres sau de efort intens poate tonifica organismul şi reduce anxietatea.

2. Tratează migrenele. Ceaiul de lavandă poate ameliora frecvenţa şi intensitatea migrenelor, conform unui studiu realizat de Mashhad University of Medical Science, în 2012. În urma studiului a ieşit la iveală faptul că uleiurile esenţiale din lavandă sunt cele responsabile cu inducerea stării de bine, iar mirosul de levănţică este folosit în aromoterapie de către experţi pentru a trata durerile de cap.

Citeşte mai mult pe ziarulring.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE