Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce nu știai despre personalitatea ta: cercetătorii au descoperit noutăți extrem de importante

Tuesday, 07 May 2019, 14:20 Sursă: REALITATEA.NET

Însă de data aceasta specialiștii au ales o nouă abordare care este diferită de cea care se utilizează pentru testele de personalitate la scară largă, precum cel al psihanalistului Carl Jung, care credea că oamenii pot fi grupați în arhetipuri.

Care sunt cele patru tipuri noi de personalitate descoperite

După ce au analizat toate datele, savanții de la Universitatea de Nord-Vest din Illinois au identificat patru tipuri de personalități: rezervatul (reserved), modelul/mentorul (role model), mediocrul/obișnuitul (average) și egocentricul (self-centered). Studiul a fost publicat în jurnalul „Nature Human Behavior".

„Testele Myers-Briggs generează unul dintre cele 16 arhetipuri pentru fiecare persoană, dar întrebările ar fi fost prost scrise și nu ar fi bazate pe constatări empirice, ci mai mult pe observațiile lui Jung asupra oamenilor. Cu toate acestea, sunt de acord cu cele cinci mari trăsături (Big Five) ale oamenilor: deschiderea, conștiinciozitatea, extraversia, agreabilitatea și neuroticismul", a declarat Alexander Swan, psiholog la Colegiul Eureka din Illinois.

Alogoritmul pe care l-au folosit oamenii de știință pentru a identifica grupurile de trăsături se bazează pe modelul sofisticat Big Five. Astfel, rezultatele reprezintă trăsăturile de personalitate ale 1,5 milioane de persoane din Statele Unite și Anglia.

„Studiul este unic, deoarece și-a ales ca punct de plecare trăsăturile Big Five. Acesta a colectat date despre trăsăturile de personalitate ale 500.000 de persoane și le-a pus la dispoziția autorilor studiului, neavând altă implicație în cercetare", a declarat John A. Johnson, psiholog la Universitatea de Stat din Pennsylvania.

Sursa


Citeste totul despre:


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE