Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

„Artistul” care a lipit bandă adezivă peste banană nu s-a supărat că i-a fost mâncată creația!

Tuesday, 10 December 2019, 17:20 Sursă: agerpres.ro

Cunoscut pentru stilul său provocator, artistul a ales această instalaţie - pe care a denumit-o "Comedian" - drept contribuţie a sa la târgul de artă Art Basel Miami.

Sâmbătă, artistul perfomativ David Datuna a mâncat respectiva banană şi a surprins momentul într-un filmuleţ, intitulat "Artistul Flămând", care care a devenit ulterior viral.

"Nu-mi pasă deloc că a fost mâncată, pentru că ceea ce contează este ideea", a declarat Cattelan marţi într-un interviu acordat publicaţiei italiene Corriere della Sera.

"Întotdeauna va fi cineva care va da jos una dintre marionetele mele, va fura o toaletă de aur sau va mânca banana: toate acestea susţin un fel de naraţiune în jurul operei mele", a precizat artistul.

Vineri, galeria de artă Perrotin a vândut trei exemplare ale respectivei instalaţii, pentru cel puţin 120.000 de dolari, creând agitaţie în lumea artei.

Artistul italian a ţinut prima pagină a ziarelor şi în luna septembrie, când o toaletă de aur, parte a unei expoziţii dedicate operei sale, a fost furată din Palatul Blenheim din Marea Britanie.

Toaleta, evaluată la 4,8 milioane de lire sterline (6,3 milioane de dolari), era perfect funcţională, iar vizitatorii, încurajaţi să o folosească. Instalaţia se numea "America".


Citeste totul despre:


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE