Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Accident" la muzeu: s-a împiedicat şi a găurit un tablou în valoare de 1,5 milioane de dolari

Tuesday, 25 August 2015, 12:29 Sursă: REALITATEA.NET

Un adolescent în vârstă de 12 ani din Taiwan a făcut o „gafă” uriaşă în timp ce se afla în vizită la un muzeu de artă din Taipei. Băiatul s-a dezechilibrat şi pentru a nu cădea s-a sprijinit cu mâna de un tablou vechi de 350 de ani, găurindu-i pânza.

Deşi copilul ţinea în mână şi o băutură răcoritoare, lichidul nu a fost vărsat totuşi pe respectiva lucrare, relatează The Guardian.

Tabloul intitulat „Flori”, parte a expoziţiei „Face of Leonardo: Images of a Genius”, a fost realizat de pictoruli italian Paolo Porpora şi valorează nu mai puţin de 1,5 milioane de dolari. A fost pictat în anul 1660 şi este singura lucrare pe care Porpora chiar şi-a pus semnătura.

Cu toate acestea, familia copilului nu va trebui să plătească pentru acest accident. Restaurarea lucrării, care aparţine unui colecţionar privat, va fi acoperită de asigurare.

Acesta nu este, însă, singurul incident de acest fel. În anul 2006, un bărbat s-a împiedicat în timp ce vizita Muzeul Fitzwilliam din Cambridge şi a spart trei vase chinezeşti vechi de 300 de ani.

De asemenea, în 2010, o femeie a căzut peste un tablou de Picasso, de la Metropolitan Museum of Art din New York, făcându-I o gaură de 15 centimetri.

Cel mai cunoscut accident de acest fel este totuşi cel provocat de miliardarul Steve Wynn, care a reuşit să găurească celebra lucrare “Le Rêve”, a lui Pablo Picasso. Chiar şi aşa, după restaurare, Wynn a reuşit să vândă tabloul cu suma record de 155 milioane de dolari.

Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE