A rămas fără loc de muncă? Cum să îţi ajuţi partenerul să îşi găsească job

Tuesday, 04 February 2014, 23:44, Sursă: REALITATEA.NET

Intr-o perioada agitata din punct de vedere economic, precum cea acuala, nu este un lucru rar ca unul dintre parteneri sa ramana fara loc de munca. In cazul in care barbatul este cel care isi pierde locul de munca, lucrurile sunt chiar mai dramatice avand in vedere credinta ca barbatul este stalpul casei. Prima reactie dupa concediere este cea de neincredere ca asa ceva s-a putut intampla. Amandoi va veti gandi cu groaza la facturile care vor veni si veti fi foarte ingrijorati in legatura cu gasirea altui loc de munca.

Adaugă părerea ta

In asemenea situatie, atitudinea in timpul cautarii unui loc de munca poate face diferenta in intarirea casniciei si gasirea unui nou loc de munca.

Iata cateva sfaturi:
 
1. Ramai pozitiva

Sigur, prima ta reactie va fi sa te ingrijorezi in legatura cu finantele familiei. Bineinteles ca bugetul trebuie discutat si analizat, insa lasa grijile deoparte si da dovada de putina simpatie. Faceti ceva special impreuna si ai incredere ca sotul tau isi va gasi un alt job.

2. Cunostinte, prieteni

Adesea, oamenii care raman fara loc de munca se simt inferiori si vor sa ascunda faptul ca au ramas fara job. Insa, de cele mai multe ori, cea mai buna strategie este sa faci exact contrariul. Spune-le prietenilor, fostilor colegi si vecinilor ca sotul tau talentat isi cauta un loc de munca. Vorbeste despre abilitatile lui pe site-urile de socializare, rugandu-ti prietenii sa-ti dea de stire daca apare vreo oportunitate.

3. Concentreaza-te pe gasirea unui loc de munca

Acum nu este vremea sa remodelati bucataria sau sa construiti un nou dulap. Partenerul tau trebuie sa-si petreaca timpul cautand un nou job. Cum piata de munca este aglomerata, cei mai multi dintre oameni trebuie sa trimita sute de CV-uri si sa mearga la cate zeci de interviuri pana sa semneze contractul.

Citeşte mai multe pe Sfatul Părinţilor.

Alte articole din: Ultimele Stiri