Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A lucrat ani întregi în secţia de Chirurgie Generală. Acum, colegii lui au aflat ceva uluitor

Tuesday, 10 November 2015, 11:00 Sursă: REALITATEA.NET

Germanul lucra de mai mulţi ani la spitalul din Düren, în secţia de Chirurgie Generală. Reprezentanţii unităţii medicale insistă, însă, că acesta nu a realizat niciodată o operaţie fără a fi supravegheat de un specialist, dar şi că nu a pus niciodată diagnostice pacienţilor.

Suspiciunile au apărut abia recent în rândul colegilor, aşa că în urma unei scurte anchete interne s-a constatat că acesta îşi falsificase atât diploma de doctorat, cât şi licenţa pentru practiarea medicinei.

De asemenea, universitatea la care bărbatul susţinea că a studiat a confirmat faptul că nu a emis niciodată o diplomă de licenţă pe numele acestuia. Două alte instituţii la care se presupunea că germanul îşi luase doctoratul şi încă o altă diplomă au făcut precizări similare.

Se pare, totuşi, că bărbatul a studiat medicina, dar nu a reuşit niciodată să-şi dea toate examenele, scrie The Local.

"Noi l-am angajat pe baza reputaţiei bune pe care o avea la clinica unde lucrase anterior. Licenţa lui de practică a fost verificată şi confirmată de autorităţile locale, aşa cum se întâmplă în mod normal la angajare. Nu am avut niciun motiv de îndoială", a precizat un reprezentant al spitalului.

Pe de altă parte, acest caz nu este unic: la acelaşi spital, în anul 2012, a fost angajat un medic urolog care nu avea licenţă.

Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE