Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

5 soluţii naturale ca să te încarci cu energie şi să nu mai fii obosită

Tuesday, 25 February 2014, 09:33 Sursă: REALITATEA.NET

Ai nevoie de energie şi să scapi de starea de oboseală care te cuprinde zilnic? Descoperă câteva soluţii naturale recomandate de doi specialişti pentru a te încărca cu energie.

5 obiceiuri care-ţi conferă energie

1. Bea apă în mod frecvent

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că unul dintre factorii principali care provoacă oboseală e deshidratarea. Corpul nostru e alcătuit în proporţie de 70% din apă. Potrivit specialistului Cristina Eremia, Life & Career Coach, efectele deshidratării sunt scăderea metabolismului, senzaţia de oboseală sau diminuarea forţei musculare. Numai o scădere de 2% a cantităţii de apă din corp reduce performanţă fizică şi mentală în mod vizibil. Cu două căni de apă şi o pauză de 15-20 de minute se pot rezolva majoritatea durerilor de cap, precum şi multe simptome de oboseală sau dureri articulare, recomandă specialistul.

2. Respiră profund, lent, ritmic

Mută-ţi atenţia de la activitate la respir şi acordă-i corpului tău un spaţiu de linişte şi conştientizare senzorială, recomandă Cristina Eremia, Life & Career Coach. Oferă-ţi 15 minute de pauză, stai dreaptă, cu ochii închişi, o mână pe abdomen şi simte cum intră aerul în plămâni, coboară în corp, îţi umple zona pulmonară abdominală şi expiră uşor pe gură.

3. Ieşi în natură sau măcar deschide fereastra şi inspiră aer proaspăt

Ai grijă să aeriseşti permanent spaţiul în care stai, pentru a-ţi asigura aportul de oxigen necesar funcţionării optime. Creierul e cel care consumă 20% din cantitatea de oxigen necasar întregului corp pentru desfăşurarea optimă a proceselor metabolice.

Vezi mai multe pe eva.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE