Cozmin Gușă, analiză despre R. Moldova: Guvernul Maia Sandu va sări în aer

Sunday, 16 June 2019, 23:28 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cozmin Gușă a analizat situația actuală din Republica Moldova într-o intervenție telefonică la REALITATEA ROMÂNEASCĂ, de la REALITATEA TV. 

"De abia acum treburile se lămuresc și ne arată nouă că Federația Rusă și Putin acționează la Chișinău și nu se vor împiedica de Maia Sandu. Plahotniuc avea mandate de arestare în urma unei plângeri a lui Renato Usatîi, un Igor Dodon la pătrat. E cel mai antiromân și prorus din Republica Moldova, care în ultimii ani a fost pe fugă și azi, într-o demonstrație de forțe ruse, a venit și a știut că mandatul lui va fi anulat.

Renato Usatii a fost audiat și de autoritățile române, adus cu avion special. Totuși vorbim de România că, asta e treaba noastră la Realitatea, dar asta ne demonstrează nouă că Rusia domină jocul și-l va impune fără posibilitatea să fie întreruptă de nicio forță parlamentară, pentru că a rămas Dodon pe teren și ați văzut și cu celelalte instituții de forță. Incidentul cu Renato ne demonstrează nu vom mai putea interveni pe axa Moscovei.

Cineva ne-a uzufructat această autoritate și în termeni geopolitici, România e un mare înfrânt în fața unei Federații Ruse. Nu mai vorbim de UE, președinția în exercițiu, noi am lăsat garda jos și haosul e deja instalat. Renato Usatii a fost absolvit de acele mandate, dar într-o demonstrație de forță împotriva actualei guvernări.

La primul gest al Maiei Sandu de a se opune, Guvernul ei va sări în aer și această butaforie se va dovedi de prisos și noi vom fi o gașcă a UE și a NATO.

Ca o concluzie, zic în felul următor: cel mai mare antiromân și pro rus Renato, în perspectiva guvernării roz a fost primit la Chișinău să facă în beneficiul Federatiei Ruse ce nu-și permite Igor Dodon", au fost considerațiile făcute de consultantul politic.

Cu o seară mai devreme, Cozmin Gușă a dezvoltat ideea că România a ajuns în postura unei țări perdante, în contextul lipsei de reacție la criza din Moldova, fiind declasificată din punctul de vedere al potențialului geopolitic. CITEȘTE AICI:

Cozmin Gușă, analiză dură: "Cea mai mare umilință primită din partea Federației Ruse"


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri