Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Șeful bazei aeriene anti-ISIS din Turcia, ARESTAT

Saturday, 16 July 2016, 16:51 Sursă: REALITATEA.NET

Generalul Bekir Ercan Van a fost reţinut, a precizat oficialul. .

Operaţiunile de la baza aeriană Incirlik au fost suspendate, în urma închiderii spaţiului aerian folosit pentru misiuni, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, Peter Cook, într-un comunicat.

.........................................

Baza aeriană Incirlik, unde se află unităţi NATO şi americane, a fost izolată, iar alimentarea cu energie electrică a fost sistată, a anunţat Consulatul SUA din Turcia, citat de CNN Turk. O confirmare a venit și din partea SUA. Armata americană şi-a suspendat raidurile împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic din Siria şi Irak lansate de la baza sa din sudul Turciei, a anunţat Pentagonul citat de AFP, scrie news.ro

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat sâmbătă că tot personalul şi unităţile militare aliate din Turcia sunt în siguranţă după tentativa de lovitură de stat.

Stoltenberg a precizat că informaţia i-a fost furnizată de comandantul suprem al Alianţei, generalul american Curtis Scapparrotti, relatează News.ro.

"El confirmă că tot personalul şi toate unităţile NATO din Turcia sunt în siguranţă şi securizate", a anunţat oficialul pe Twitter.

El a salutat şi "susţinerea puternică arătată de oameni şi de toate partidele politice faţă de democraţie şi de Guvernul ales democratic al Turciei".

Forţele SUA folosesc baza aeriană Incirlik pentru a lansa raiduri împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic.

 

Operaţiunile de la baza aeriană Incirlik au fost suspendate, în urma închiderii spaţiului aerian folosit pentru misiuni, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, Peter Cook, într-un comunicat.

Forţele americane “îşi ajustează operaţiunile de zbor în cadrul campaniei de contracarare a ISIS pentru a minimaliza efectele asupra campaniei”, a precizat el, sugerând că misiunile împotriva jihadiştilor ar putea fi lansate de la alte baze.

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă, dar generatoarele au permis funcţionarea normală a echipamentelor, astfel încât zborurile să poată fi reluate imediat după redeschiderea spaţiului european, a adăugat purtătorul de cuvânt.

„Oficialii americani lucrează cu turcii pentru a relua operaţiunile europene cât mai rapid posibil”, a explicat Cook.

Autorităăţile turce au suspendat funcţionarea bazei Incirlik sâmbătă, după tentativa de lovitură de stat.

Statele Unite folosesc Incirlik pentru a lansa bombardamente asupra ţintelor ISIS din Siria şi Irak. SUA au lansat drone, avioane Prowler şi aeronave A-10 de la bază.

Washingtonul are circa 2.200 de militari şi angajaţi civili în Turcia, care este membră NATO şi un partener regional crucial. Circa 1.500 dintre ei se află la Incirlik.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN