Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Laurențiu Botin: Părțile bune ale pandemiei

Saturday, 09 May 2020, 10:36 Sursă: Realitatea.net

Responsabili unii, sper majoritatea, nu pot avea pretenții de la bombardieri, machitorii de spirt sau inconștienții 24/24. Aflu că în Italia, imediat după o relaxare a măsurilor, în unele zone numărul de îmbolnăviri a crescut. Cum aflu că, mai nou, în graficele specialiștilor, România e departe de a fi pe panta descendentă a cazurilor constatate. Dar da, Marea Relaxare combinată cu repornirea economiei ar putea fi soluția pentru a nu pierde toate trenurile posibile. Adică, mai bine riscăm să ne batem cu virusul decât să intrăm într-o vrie de incapacitate economică. O parte bună este că frica ne-a învățat să ne spălăm pe mâini.

Pandemia ne-a mai învățat să folosim laptopul, smartphone-ul și alte dispozitive și pentru altceva decât pentru a face selfie. Vrei nu vrei, popor, ai învățat digitalizarea, lucratul de acasă, ai descoperit mailul și comenzile on-line. Statul a învățat că nu mai merge cu șușanelele de programe diferite dintre instituții. Adică acelea care nu sunt compatibile unul cu altul. Programul de la sănătate nu se pupă cu ăla de la oficiul de muncă, tot așa. Care e lecția? Păi funcționarul în fața căruia trebuie să te apleci servil în fața unui ghișeu a devenit doar un click și o confirmare. Nu tu săr’ mâna, nu tu o atenție. Și nici moguli care fac milioane pe programe de 2 lei.

Un alt câștig este acela pe termen lung și foarte lung. Noi toți am văzut fariseismul, cinismul și prostia unor politicieni români, emanația unui vot de moment pe val de emoție. Aici vorbesc de politicienii Muppets, cei care au știut doar să critice, să bage bețe-n toate, să cucerească imagine pe tragedia comună. Aceștia se găsesc în toate partidele, fără excepție. Pandemia i-a scos ca un herpes nedorit în spațiul public. Sumă de habarniști, urechiști și profitori. Se știu ei, odată am să dau și exemple.

Am mai câștigat un lucru. Anume timp pentru noi și familie. Unii au descoperit că soția-i fată bună, copii ar fi simpatici. Cei mai mulți dintre noi, revelație, am descoperit că există și altceva decât fâțâitul prin Mall sau atârnatul la cafenele. O carte, un serial bun, ceva făcut împreună cu familia, astea sunt câștiguri pe termen nelimitat.


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri